Inleiding
Wanneer blijkt dat iemand pijn krijgt die om welke reden dan ook niet meer over gaat, krijgt hij/zij vaak te horen: “Je moet er maar mee leren leven.”
Dit is een zin die je vaak te horen krijgt en waar je als chronische pijnpatiënt niet direct weg mee kunt.Leren leven met pijn is immers een moeizame weg:
•Je leven verandert.
•Je hele leven wordt ermee belast.
•Je omgeving wordt erdoor beïnvloed.
•De pijn gaat met zoveel energie lopen, dat je de zin van het leven erdoor zou verliezen.Er is echter geen enkele andere weg dan met de chronische pijn te leren leven. Er is echter geen enkele arts die daarvoor een recept heeft….Over het algemeen is het voor artsen moeilijk, vanwege de beperkte tijd die hen ter beschikking staat, om patiënten uitgebreid te begeleiden. Veel mensen willen niet naar een maatschappelijk werker of een andere psychosociale hulpverlener, omdat er helaas nog vaak een vooroordeel op rust.Toch is het gebleken dat het heel verstandig is om in een dergelijke situatie contact op te nemen met een patiënten vereniging. Daar vind je mensen met dezelfde klachten. Je kunt door gesprekken met deze «ervarings-deskundigen» leren hoe anderen met hun aandoening hebben leren omgaan.
Vaak ontdekken mensen tijdens het eerste gesprek met lotgenoten dat dit de plek is waar men echt begrip krijgt.
LOTGENOTEN-CONTACT WERKT !
Wie is chronische pijnpatiënt?
Al wie langer dan 6 maanden pijn heeft van een ziekte, letsel of operatie.
Wil je brede informatie, meer inzicht krijgen over wat er met je gebeurt?
Heb je nood aan lotgenotencontact?
Wil je jezelf weer graag gaan zien?
Beseffen en aanvaarden dat je als mens met pijn ook de moeite waard bent, dan ben je welkom bij ons.
Breng je levensgezel mee, ook voor hen is dit belangrijk. We maken het je zo comfortabel mogelijk, er zijn ligbedden, rolstoelen en kussens voorhanden.
Weergaven: 752